Riga Restoranları

Lido Restaurant
Adres: Krasta iela 76, Riga
www.lido.lv

Eski Leton tarzında özel olarak inşa edilmiş ve 5 hektarlık bir alan üzerine kurulu  Lido Center hem yetişkinlerin hem de ailelerin hoşça vakit geçirebileceği her daim hem Letonların hem de turistlerin uğrak yeri olan bir mekan.  Leton kültürünü ve geleneksel mutfağını yansıtan mekan özel olarak kütükten 3 katlı olarak dekore edilmiş. Yaklaşık 500 çeşit yemeğin sunulduğu geniş bir menüye ve kendi birasının üretildiği bira mahsenine sahip Lido restoran, canlı folk müzik eşliğinde keyifli bir ortamda  yemek yemek için ideal bir yer. Her akşam canlı müziğin yapıldığı bira mahseninde hep bir ağızdan Leton şarkılarına eşlik ederek küçük dans pistinde doyasıya dans etmek mekanda yapılabilecek en güzel eğlencelerden biri. Çocuklara yönelik eğlence parkının yanı sıra, 5.102 m2 büyüklüğünde Batıklardaki en büyük açık hava yapay buz pateni pisti de bu merkezde yer alıyor.



Steiku Haoss Restaurant
Adres: Meistaru iela 25, Riga
www.steikuhaoss.lv

Biftek tutkusu olan kişilerin Riga’daki vazgeçilemez mekanlarından biri olan Steiku Haoss  restoran Riga’ daki 3 farklı şubesiyle müşterilerine en leziz et yemeklerini sunuyor. Arjantin, ABD, İskandinavya ve Güney Avrupa’ da yetişen en iyi sığır tedarikçilerinden temin edilen ürünlerin çeşitli yöntem ve soslarla pişirildiği Steiku Haoss Restoran, Amerikan vari dekoru ve zengin et yemekleri menüsüyle Riga’ daki en iyi restoran alternatiflerinden biridir.



Kalku Varti Restaurant
Adres: Kalku iela 11A, Riga
www.kalkuvarti.lv


Eski Riga’nın tarihi ve ticari merkezinde bulunan Kalku Varti restoranı Baltıkların en iyi aşçılarından biri  olan  Şef Ēriks Dreibants’ın, gerek yerel gerekse uluslararası mutfaklardan seçip hazırladığı, lezzetli yemeklerin ve tatlıların sunulduğu, ayrıca dekoru ile de ziyaretçilerinin göz zevkine hitap eden Riga’nın en ünlü ve prestijli restoranlarından birisidir. Restoranın alt katında ayrıca Cuma ve Cumartesi gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından Kalku Varti gece kulübü bulunmaktadır.


Rozengrals Restaurant
Adres: Rozena iela 1, Riga
www.rozengrals.lv


Eski Riga’nın merkezinde bulunan, şehir limanından merkeze uzanan gizli geçidin açıldığı 800 yıllık bir yapının mahsenine kurulmuş, sadece mum ışıkları ile aydınlatılmış, dekorundan  çalışanlarına, yemeklerinden müziklerine, atmosferinden göz zevkine kadar herşeyi ile ziyaretçilerine ortaçağ ziyafeti sunan harika bir tarihi ortaçağ restoranıdır.


Vincents Restaurant
Adres: Elizabetes iela 19, Riga

Kurulduğu 1994 yılından itibaren Doğu Avrupa’ nın önde gelen gurme restoranlarından biri haline gelen Vincents Restoran, Prens Charles, Elton John, Heston Blumenthal ve Japonya İmparatoru gibi dünyaca ünlü kişilerin Riga’ daki tercihi olmasıyla ünü Letonya sınırları dışına taşmış nadir Leton restoranlarındandır. Eski Riga’ dan 15 dakika uzaklıkta bulunan mekan özel organizasyon ve kutlamalar için özel menü sunarak farklı tadları misafirleriyle buluşturmakta tam bir usta. Restoran sahibi ve şefi Martins Ritins’ in Letonya’ nın organik üretim yapan küçük çiftçileriyle bizzat görüşüp alışveriş yapması ise menülerindeki değişkenlik, tazelik ve tadlara verdiği önemi gözler önüne seriyor.

Elbise kodu: Şık gündelik


T.G.I Fridays Restaurant
Adres: Kalku iela 6, Riga
www.fridays.lv

60 ülkede 931’ den fazla şubesi bulunan dünyaca ünlü restoran zinciri T.G.I. Fridays Riga şubesi eski şehir merkez konumuyla leziz bir yemek deneyimi için oldukça favori bir mekan. Restoranın dünya’nın çeşitli mutfaklarından esinlenerek oluşturulan zengin menüsü, Jack Daniels soslarıyla hazırlanmış ünlü yemekleri ve daha bir çok farklı lezzet müşterilerinin beğenisine sunuluyor. İyi derecede yabancı dil bilen personelin sunduğu servis kalitesi ise Riga ortalamasının çok üzerinde.



İl Patio Restaurant
Adres: Kalku iela 6, Riga
www.patio.lv

İtalyan lezzetinin Riga’ daki daimi adresi. Klasik İtalyan pizza ve makarnalarının yanısıra Akdeniz mutfağından özenle seçilmiş yemeklerin bulunduğu menü oldukça zengin. IL Patio restoranı diğerlerinden ayrı kılan özellikler ise tüm pizza ve ekmeklerin odun fırınında hazırlanması ve başka yerde bulamayacağınız yelpazede İtalyan şaraplarını müşterilerine sunuyor olması.



Cili Pica Restaurant
Adres: Raina bulvaris 15, Riga
www.e-pica.lv

2001 yılından itibaren Letonya’ da faaliyete başlayan Cili Pica restoran zinciri bugün itibariyle 24 farklı şubesiyle ülkenin en önde gelen pizza restoranıdır.  Menüsünde 55 farklı çeşit pizza, çeşitli çorba, soğuk sıcak mezeler, ana yemekler ve tatlılar bulunan mekan çocuk menüsüylede alt yaş gruplarınada hitap ediyor.



Salve Restaurant
Adres: Ratslaukums 5, Riga
www.salverestaurant.lv

Eski Riga’ nın en ünlü meydanlarından Town Hall meydanında bulunan ve menüsünde Leton - Rus ağırlıklı ancak Alman, Ukrayna, Polonya, İsveç mutfakları gibi çeşitli mutfaklardan etnik ve lezzetli yemekleride barındıran Salve Restoranı, otantik görünmü, ahşap dekor ve süslemeleriyle sakin ve şık bir ortamda yemek yemek isteyenlerin Riga’ da buluştuğu bir adres.


Citi Laiki Restaurant
Adres: Brivibas iela 41, Riga


Citi Laiki Restaurant Riga şehir merkezinde,1824 yılında yapılmış ahşap bir yapı içerisinde bulunan Riga’nın en eski restoranıdır. Dekoru kır evlerini andıran, % 100 Leton yemekleri, biraları ve müzikleri ile ziyaretçilerini eski zamanlara sürükleyen, hoş, aynı zamanda nostaljiyi sevenlere yönelik popüler bir restoran.


Desiderata Restaurant
Adres: Kalku iela 3A, Riga

Eski Riga’ nın kalbinde, aslen 15. yy’ da yapılmış ancak şuan da 5 yıldızlı hotel olarak hizmet veren Royal Square Hotelinde bulunan ve içerisine girdiğinizde ortaçağ mimarisinin klasikliği ile 21. yy modern mimarisinin şıklığının bir arada göz zevkine hitap ettiği, aynı zamanda İtalyan basitliği ile Fransız cazibesinin esintilerinin 70 çeşit yemek, 120 çeşit kaliteli şarap ile damak tadının tam anlamıyla doruğa ulaştığı eşsiz bir restoran.




0 yorum: